Våra ambassadörer

 

 

Här är några av de ryttare och  tränare som både använder våra produkter, jobbar med olika delar av ekipage optimering och ger oss feedback
för utveckling:
Ulrika Stensson, Blentarp
Tävlar: svår hoppning, är tränare och hippolog med praktik hos bl.a. Rolf Göran.
Specialitet: otroligt öga och känsla för hästens reaktion och balans i alla situationer.
Testryttare för våra hoppsadlar
Tjänster: balansering av häst och ryttare enligt metoden ekipage optimering. Ulrika är den första tränaren i Sverige som nyttjat vertikal balans som metod för sina ryttare och elever.
Anledning att välja  ErgoX2: ont i rygg och kropp, dålig sits, kunde inte komma längre trots oerhörda insatser och hårt arbete. För att få upp rygg och front på hästen så att den hoppar mer ekonomiskt och tekniskt korrekt.
Anna Stenbeck, Skurup
Tävlar: svår klass islandshäst. Tränare med egen verksamhet.
Tjänster: träning med fokus på sits och balans. Anna deltar i utbildningen vertikal balans och blir 2017 färdig tränare med den kompetensen.
Anledning till att använda ErgoX2: underlättar arbete med balanserad sits. Har kort anläggning med lite extra utrymme för bogarna.
Sara Ljung, Östersund
Tävlar: svår klass islandshäst, tränare dressyr och islandshäst
Tjänster: träning dressyr och Islandshäst. Med fokus på sits och inverkan. Sara deltar i utbildningen vertikal balans och blir under 2017 färdig tränare med den kompetensen.
Anledning att välja ErgoX2: underlättar korrekt sits och lätt att lägga på korta hästar.
Jannica Wadell, Katrineholm
Tävlar: Msv hoppning, utbildar unghästar.
Tjänster: ridlärare och tränare, unghästutbildare.
Anledning att använda ErgoX2: underlättar korrekt sits och att få hästarna igenom kroppen, med bättre rygg och teknik.
Emma Gundersen, Strömstad
Tävlar: fälttävlan, hoppning.
Tjänster: kurser och träningar på Husebo gård
Anledning att välja ErgoX2 : underlättar korrekt sits, fungerar på känsliga hästar och hästar med kort anläggningsyta.
Alexandra Johansson, Karlstad
Tävlar: Msv hoppning
Anledning att välja ErgoX2: hjälper till med korrekt sits och gör hästen lättare att reglera. Alexandra har långt bäcken och långa lårben, vilket gjort det svårt att hitta en sadel som passar just henne. Hästen var rejält oliksidig och Alexandra har tagit hjälp av ErgoX2:s unika metod, ekipage optimering, för att balansera sin häst.
Per Henrik Waaler, Karlshamn
Tävlar: Grand Prix dressyr
Tjänster: dressyrtränare i Sverige och Norge
Anledning att välja ErgoX2 : ett viktigt verktyg för att få resultat, både för ryttaren och hästen.

Rasmus Bewersdorff, Hörby

Tävlar: Tränar och tävlar både fälttävlan och hoppning. Han rider i år både ponny och stor häst.

Rasmus rider i ergo på Luna och är ett skolexempel på balanserad ridning. Se följande artikel i Hippson:

Rasmus och Lunatic

Berit Edvardsson, Stensund
Tävlar: Svår klass islandshäst. Tränare med egen verksamhet.
Tjänster: Träning med fokus på ryttarens sits och inverkan samt hästens utbildning, balans utifrån rörelsecentrum. Berit deltar i utbildningen vertikal balans och blir 2017 färdig tränare med den kompetensen.
Anledning till att använda ErgoX2: Underlättar korrekt sits. Har kort anläggning med lite extra utrymme för bogarna. Underlättar arbetet att få hästarnas rörelse igenom kroppen och över ryggen.
Mikaela Linnér, Växjö
Tävlar: Internationell nivå inom distansridning. Tillhör svenska Young rider landslaget.
Anledning att välja ErgoX2: Sadeln hjälper en att lättare hamna i rätt position och att få en korrekt och balanserad sits. Tack vare Ergox2 har jag en sadel som passar både mig och min häst och hjälper mig att få en betydligt mer energisnål ridning, vilket är oerhört viktigt inom distansridning, säger Mikaela.
Nora Engström, Matfors

Tävlar: Msv hoppning ponny.
Nora är en ödmjuk och ambitiös tjej som med sin ”hoppkanon” Lackyle Shadow har plockat placeringar från lokal nivå till nationell nivå i hoppning på ett år.
Anledning att välja ErgoX2: Hjälper till med korrekt sits och gör hästen lättare att reglera. Noras långa lårben och en mycket känslig ponny har gjort det svårt att hitta en sadel som passar dem.
Ponnyn har en rak rygg och är mycket känslig för obalans av ryttare samt tryck baktill av sadel. Nora har tagit hjälp av ErgoX2:s unika metod, ekipage optimering, för att balansera sin häst och hitta den perfekta sitsen.
Var 2018 mittsvenskas främsta och framgångsrikaste ekipage av 15-åringar och 2a av alla juniorer på D ponny i distriktet.
Nu ser vi framemot en ny fin ErgoX2 sadel så ekipaget kan fortsätta sin resa mot de stora tävlingarna.

Här provrider Ulrika Stenson nya ergo-hoppsadeln Courage close contact. För hästar med rejäl manke och rak rygg. Utmaningen att inte komma för nära bogarna eller manken, men ha ryttaren väl framme och i vertikal position.