Ekipage-optimering

 

Vi på ErgoX2 arbetar sedan länge med att förstå och analysera hästens och ryttarens symmetri. Sedan vintern 2013 har vi jobbat med att sätta oss in i modern forskning och testa den på 20  hästar som ryttaren upplevde olika bekymmer med. De kunde vara heta eller svårridna, oliksidiga eller helt oridbara. Det vi lärde oss var ett helt nytt sätt att se på hästens balans. Testhästarna visade oss hur otroligt ofta en häst kompenserar för ett problem som vi aldrig ens hade hört talas om. Att bröstkorg och ryggens kotor roterar i rörelse och ofta åt fel håll i ena varvet.
Dessutom lärde vi oss att de metoder vi använder som utvecklats för den äldre modellen av hästar helt sätter bakbromsen ur spel på den moderna hästen. När vi kopplade detta till vår sadeldesign och till ny kunskap om ryttarens bäcken och core, så föll många bitar på plats. Häst och ryttare är ofta i en gemensam obalans och en gemensam kompensation. När obalansen ersätts med balans, så höjs ridbarheten i hästen med 100%.

Därför lanserar vi Ekipage Optimering, där du kan ta del av det vi lärt oss, och snabbt få en helhetsanalys av er enskilda och gemensam balans, vilka effekter den har och hur ni kan åtgärda det steg för steg. Du kan köpa helhetsrådgivning för dig och din häst.
Boka en kurs om hur liksidighet och sits påverkar hästens ridbarhet på din klubb. Eller boka en heldags clinic med flera föreläsare  som ger teoretisk och praktisk föreläsning. Målet är att  ge ryttare, tränare och behandlare, nya verktyg, som gör att du kan hantera det som vi uppfattat som starkt eller svagt, som oliksidigt, och snett. Först när vi förstår de fysiologiska orsakerna till obalansen, så kan vi åtgärda dem effektivt på både kort och lång sikt. Vi erbjuder en unik inblick i hästens balans och biomekanik, baserad på forskning av  Jeffcott, Denoix, Tucker mfl.

Vi vet att utvecklingspotentialen  i svenska ekipage är enorm. Med Ekipage Optimering avser vi att dra vårt strå till stacken. Det svåra kan bli enkelt. om man har byggstenarna i grunden i balans. Är du redo att ta reda på hur dina byggstenar  i grunden ser ut? Läs mer om våra kurser och hur du/ni bokar i nedanstående dokument:

Ekipage_Optimering

Ekipageoptimering_Kursprogram2018

Håll dig uppdaterad genom att besöka våra Facebooksidor:

ErgoX2 of Sweden

Equestrian Body Balancing

Läs gärna artikeln från Hippson 2017-02-08

Åtgärda ryttarens assymetrier

Läs gärna även följande artiklar:

Detaljerna gör helheten

Article in Brittish Dressage

Profilryttare Rasmus och Lunatic

Kommentar från en ryttare som provat konceptet:

kommentar-1