Din kropp eftersträvar balans.

Du vill uppleva balans, kontroll och känna att din häst är med dig.

 

Ingen sits-träning i världen
kan ersätta en rätt placerad stigbygelkrampa eller en fel utformad sätespunkt.  Din kropp ska trivas. Skelett och muskler är då i balans utan spänning, vilket gör dig självbärande.  Om vi vant oss med att vara spända, kan det ta tid för nervsystemet att anpassa sig till förändring. För vissa innebär det att rätt position känns ovan och märklig i början.

Vår lösning är rätt enkel.
Din kropp strävar efter att vara självbärande, utan muskelkraft. Den placerar dina fötter under dig i lodlinje under dina axlar och höfter. En sadel flyttar upp en del av ditt stöd från fötterna till ditt bäcken. Men Ditt bäcken är inte designat för att sitta.. För att klara att sitta rätt så behöver det få stöd på rätt plats under sittben, lår och pelvis ben. Dina muskler behöver vara tränade för att bibehålla balansen i rätt position. Sadelns sittpunkt skall ha rätt avstånd till stigbygelkrampan för att du ska uppnå den lodrätta sitsen. Eftersom vi alla är lite olika skapta så är det som är skönt för en person, obekvämt för en annan. I ErgoX2:s första modell Confidence, möter vi upp dig som är van att kämpa för att få stöd.

Vi på Ergo möter ofta ryttare som inte tror att de har balans eller kan sitta rätt.
De ser helt olika ut. Så det är dags för nåt nytt. Dags att snacka om hur det känns, analysera fysiska fakta, omsätta dem i praktik och ta första steget mot förändring.  Vi på Ergo har ännu bara gjort vår första modell. Men har tre stycken till i pipeline. För vi vet att denna inte kommer att passa alla. Vi vet också att den kommer att passa långt fler och göra mer för sitsen för alla er som kämpat med stolsits och fladdrande skänkel, än vad någon annan sadel gjort.