Med rötterna i det Svenska ridskoleundret som gjorde ridning till en folksport..
Vi har 8000 ekipage som inspirationskälla!

Svenska kvinnor har revolutionerat ridsporten i Sverige och gjort den till en folksport. Vi som var med då som första stora ridskolegeneration på 70-talet, har fram till nu hänvisats till andras syn på hur våra sadlar skall fungera.

Med 40 års erfarenhet från ridning tävling, träning, sadeltillpassning, försäljning och marknadsföring av sadlar – tog vi steget fullt ut. Vi vände oss till en fabrik vi känt i 20 år och designade Ergo. Ryttaren och designern Maria Hallring, som jobbat med bland annat Nelson Pessoa med marknadsföring och film om hur han ser på sadelns funktion för den Amerikanska marknaden, har designat ErgoX2 med hjälp av flera svenska sadeltekniker. I USA var Maria med från början och utvecklade sadelprojekt som: Cobra, Dominus och Amerigo. Maria berättar:

– Jag började intressera mig för sadlar under åren i USA där jag jobbade med både produktutveckling och marknadsföring. Vid en middag i Belgien med Nelson Pessoa, sa han till mig: ”Maria har du tänkt på en sak? Hästar är inte designade för att ridas på.. Det är helt fantastiskt att vi kan rida dem.”

Denna ödmjuka inställning till hästens otroliga förmåga att ge oss allt vi ber den om, fick Maria att bli ännu mer intresserad av hur man kan underlätta ännu mer. Just för att förebygga skador och problem. Ergo föddes år 2011 med en första provsadel. Men först tre år senare, våren 2014, kunde Maria ge projektet all den kraft som behövdes. Maria fortsätter:

– Våra bästa sadeltekniker har kopplats in för att bidra med sina erfarenheter och kunskaper om efterfrågan och önskan om problemlösning ifrån den faktiska användaren – ryttaren. Vi har alltid saknat andra sadelmärkens intresse för vår marknads behov och nu tog vi chansen att verkligen använda oss av kundernas verklighet. Den realitet som vi mött varje dag i 15 år och som nu är uppe i ca 8000 ekipage i form av sadelprovningar har gett oss en unik kunskap inom området. Tillsammans med marknadsföring och produktutveckling ifrån insidan av världens bästa märken, och det faktum att vi själva ridit i över 40 år, har vi nu lyckats ta fram en sadel-serie som förebygger och förbättrar både hästens och ryttarens ergonomi.

 

Namnet ErgoX2 står för just förbättrad ergonomi – både för ryttaren och hästen. Lanseringen av den första ErgoX2-sadeln skedde under hösten 2014. Idag finns det flera modeller i vårt sortiment men även i pipeline som väntar på att få bli riktiga sadlar.