Ni har väl inte missa Hippson artikeln om hur delar av vårt team provkörde delar av vårt koncept Ekipage optimering?

Andrea Waller som provar sadlar och är en av våra ombud, har hela tiden sökt efter nycklar som kan hjälpa hennes ekipage att fungera optimalt.

Hon vet med erfarenhet att enbart ny sadel. eller enbart bra träning inte räcker.  Så när hon på vår senaste ergoX2 kurs introducerades till Lena Gunnarsson som är dela av ekipage optimerings teamet, så såg hon genast potentialen. Här fanns de verktyg hon väntat på för att ge sina kunder den kunskap och de verktyg de verkligen saknade.

Då nyfikenhet och nytänkande gärna tas upp först i Norrland, så bokades 2 kurser upp, En på Stall Peka och en i Östersund av Ulrika Haglund.

Ulrikas kurs fylldes snabbt av tränare och instruktörer som ville lära sig mer om hur vi som ryttare påverkar hästen utan att vara medvetna om det, och hur vi med hjälp av ökad egen liksidighet och bäckenet i  rätt position kan ge hästen rätt signaler som genast ökar ridbarheten.

Vårt mål är att göra fler ekipage till riktigt bra partners. Där lydnad ersätts med följsamhet och direkt kommunikation via rörelsecentrum och core.

I Skåne kör vi den 5 .e November  hos Ulrika Stensson, som är en av de pilotryttare som bidragit till att Ekipage optimering blev verklighet.

Så nu kör vi.

Bokningar är redan i full gång. ridskolor kan med fördel använda sig av sitt sisu stöd.

Du som vill veta mer är hjärtligt välkommen till vår monter på Elmia nästa vecka, eller  läs om kurser här.

Bilder från Hippsons artikel, på ryttare i vår ryttarjacka som kan beställas hos oss. pris 950 kr +frakt.

123c8164ff7faa6460d4bfdc4bc29cdaEkipage_Optimering