Under Eurohorse har vi på Ergox2  ett otroligt spännande program för dig som vill bli bättre på sits.

Möt oss  i monter B 08:39 som står på swedish equestrian Brands.

 

Vi drar igång i Paddocken under Torsdagen strax efter 17 med Per Waaler och Lena Gunnarsson, och visar på hur ryttarens oliksidighet påverkar hästenper-waaler_wilma1s balans och ridbarhet. Vi lär i montern ut hur du kan testa din egen liksidighet.

På Fredag kväll vid 2100  är vi i paddocken med Britt Marie Wiman som tillsammans med Lena Gunnarsson från Equestrianfysio visar  hur ryttarens vertikala lodsits egentligen ser ut och påverkar hästens förmåga att bära sig. Under fredagen finns Lena Gunnarsson och Britt Marie i montern. Du kan då boka tid för en ryttaranalys.

sitsanalys2

På Lördag är det världspremiär för ett nytt träns med en nosgrimma som avlastar både laner, gom och tunga. Det firar vi med mingel och frågor om tränsdesign med Eopnias grundare Jenny Lundholm. Du kan även känna och se den stabilizer-gjord som vi också har utvecklat i samarbete med just Eponia.

På söndag morgon 9.00 Är vi i paddocken igen.Hoppas ni är vakna för nu kommer ni får en riktig tankeställare till.

Denna gång är dulrika2et Liza Öjetoft beridare som tillsammans med Maria Hallring kommer att visa hur ryttarens sits påverkas av sadelns utformning och hur hästens hoppteknik i sin tur påverkas av både sadeln och ryttarens rörelser. Dvs hur kommer det sig att hästen  tappar balans framåt eller tappar bakben eller inte får upp frambenen??

Mer spännande tester och och sits analyser av olika slag kommer att ske både i Chalmers och i Annika Riddingtons monter.Dvs du har all möjlighet att nörda i sits, få koll på hur just du påverkar din häst, och lära dig om vad just du behöver i en sadel  och hur en lodrät sits ska uppnås utan att spänning.

Oj höll på att glömma. Vi har även premiär för vår nya sadel Elevation och för den nya bossan som avlastar ännu mer! Dessa kan du se och provsitta alla dagar.

Varmt välkomna till Sveriges engelsk-bossa2mest nördiga och engagerade sadelföretag!

B08.39 nära paddocken och cafet i nedre hörnan.