När man köper sadel, så har man många frågor som söker svar.

 

Vi på Ergo har sålt sadlar i 20 år och vet att trygghet är viktigt för dig som kund.

För att du ska känna dig trygg, så erbjuder vi därför:

  • Rådgivning  baserad på bilder och samtal om hur din häst ser ut, nuvarande bekymmer och behov.
  • Provning med kunniga ombud. När du vet att det är dags att prova, så vill du möta någon som har både kunskap och erfarenhet och ett företag som står bakom sina produkter. Våra ombud, har både egna långa utbildningar och erfarenheter, innan de kommer till oss för att få extra utbildning. De har även tillgång till rådgivning och mentor, om det skulle visa sig att de stöter på en extra knivig situation.
  • Tryggt köp med möjlighet att byta sina ergo mot en annan ergo, och finansiering. efterkontroll och intresserade säljare som du kan ringa om något börjar kännas konstigt.
  • Sadel som kan formas efter hästen. Vi på ergo förstår att de moderna materialen är lätta att göra sadlar i. Men vi har ännu inte sett  en modern bossa som under belastning, fördelar tryck, anpassar sig i form och i längden är så hållbar som en stoppad bossa. Vi föredrar att bossan anpassar sig till hästen istället för tvärt om.
  • Garantier och service. Du som köpt en sadel har via vårt nät av sadeltekniker och sadelmakare, tillgång till service av din sadel i Sverige.
  • Du finner våra ombuds mail och områden i PDF eller sänder oss ett mail med bild under länken ”Boka sadelprovning”.
  • För priser, se under fliken ”Webshop”

Våra ombud och ambassadörer

Boka sadelprovning

ErgoX2 sadelmodeller

Integritetspolicy

 

Bra att veta när du beställer en sadel:

Bomgaranti gäller för normalt slitage för kunder som rider 1 -2 hästar i sadeln och att den är kontrollerad så den passar dessa vidder. Vi rekommenderar kontroll varje år  eller när hästen ändrar sig.
Då gäller 5 årig bomgaranti.

För läder gäller samma sak, normal användning och att man använder sadel med läder och stövlar som inte är vassa (tretorn är som sandpapper). Då gäller 2 års hantverksgaranti. Om det varit fel på lädret eller hur produkten gjorts så ersätts du som kund för felet.

Som kund har du ansvaret att sköta sadeln, d.v.s. hålla lädret mjukt, men inte överolja kalvskinn. Då det töjer sig om man gör det. Ett för oljat kalvskinn kan du börja röra sig, bli rynkigt och därefter gå sönder.
Kalvskinn  ska därför oljas bara någon gång per månad eller vid behov. Inte varje dag.

Fråga gärna ditt ombud, så kan hen förklara hur man sköter de olika delarna av sadeln.

Det finns även en handbok med skötselråd som man kan ladda ner gratis på vår hemsida. Gå in på fliken ”Webshop”, ligger först på sidan.