När man köper sadel, så har man många frågor som söker svar.

 

Vi på Ergo har sålt sadlar i 20 år och vet att trygghet är viktigt för dig som kund.

För att du ska känna dig trygg, så erbjuder vi därför:

  • Rådgivning  baserad på bilder och samtal om hur din häst ser ut, nuvarande bekymmer och behov.
  • Provning med kunniga ombud. När du vet att det är dags att prova, så vill du möta någon som har både kunskap och erfarenhet och ett företag som står bakom sina produkter. Våra ombud, har både egna långa utbildningar och erfarenheter, innan de kommer till oss för att få extra utbildning. De har även tillgång till rådgivning och mentor, om det skulle visa sig att de stöter på en extra knivig situation.
  • Tryggt köp med möjlighet att byta sina ergo mot en annan ergo, och finansiering. efterkontroll och intresserade säljare som du kan ringa om något börjar kännas konstigt.
  • Sadel som kan formas efter hästen. Vi på ergo förstår att de moderna materialen är lätta att göra sadlar i. Men vi har ännu inte sett  en modern bossa som under belastning, fördelar tryck, anpassar sig i form och i längden är så hållbar som en stoppad bossa. Vi föredrar att bossan anpassar sig till hästen istället för tvärt om. Efter inprovning av sadeln kan stoppningen behöva justeras, hör i så fall av dig till oss.
  • Garantier och service. Du som köpt en sadel har via vårt nät av sadeltekniker och sadelmakare, tillgång till service av din sadel i Sverige.
  • Du finner våra ombuds mail och områden i PDF eller sänder oss ett mail med bild under länken ”Boka sadelprovning”.
  • För priser, se under fliken ”Webshop”

Våra ombud och ambassadörer

Boka sadelprovning

Garantier och köpvillkor vid order av sadel

Sadelproduktion

ErgoX2 sadelmodeller

Integritetspolicy

 

Bra att veta när du beställer en sadel:

Bekräfta din order genom att betala in 3500kr enligt faktura. Resterande betalar du inte förrän sadeln är färdig för leverans då vi fakturerar det återstående beloppet. Lagd order är bindande och kan inte avbokas senare eftersom sadeln beställts speciellt åt dig. Handpenningen återbetalas ej. Skulle något bli fel när du lägger din order, kontakta oss omgående på ekonomi@ergox2.com.

Normal leveranstid är ca 10 veckor. Upptäcker du ett fel på din sadel när du fått den, meddela oss direkt, vi kan inte reklamera en sadel till fabriken om den är riden i.

Bomgaranti gäller för normalt slitage för kunder som rider 1 -2 hästar i sadeln och att den är kontrollerad så den passar dessa vidder. Vi rekommenderar kontroll varje år  eller när hästen ändrar sig.

Då gäller 5 årig bomgaranti.

För läder gäller samma sak, normal användning och att man använder sadel med läder och stövlar som inte är vassa (tretorn är som sandpapper). Då gäller 2 års hantverksgaranti. Om det varit fel på lädret eller hur produkten gjorts så ersätts du som kund för felet.

Som kund har du ansvaret att sköta sadeln, d.v.s. hålla lädret mjukt, men inte överolja kalvskinn. Då det töjer sig om man gör det. Ett för oljat kalvskinn kan du börja röra sig, bli rynkigt och därefter gå sönder.
Kalvskinn  ska därför oljas bara någon gång per månad eller vid behov. Inte varje dag.

Fråga gärna ditt ombud, så kan hen förklara hur man sköter de olika delarna av sadeln.

Det finns även en handbok med skötselråd som man kan ladda ner gratis på vår hemsida. Gå in på fliken ”Webshop”, ligger först på sidan.

Specialbeställningar är bindande och man kan inte lämna tillbaka sadeln om någon detalj blivit fel. Konsumentlagen gäller.

Enligt reklamationslagen så framgår:

1.Att om kund får en produkt som inte fyller full funktion eller specifikation, så ska företaget som levererat åtgärda detta utan förlust eller extra dröjsmål för kunden efter att kunde påpekat problemet.

2. Om företaget inte efter 2 försök kan åtgärda ett problem så ska det återta köpet.

Att en produkt  inte fyller alla  de specifikationer, eller saknar en funktion som man behöver, är därmed inte skäl för hävande av köp, om inte företaget misslyckas att lösa problemet med 2 försök.